“НИЕ ЦЕНИМ ВКУСА НА СУЕТАТА.
Изработваме шоколадови изделия и гурме продукти, които доставяме директно до вратата ви.”
ШОКО КООП
Ръчно изработени вълшебства
ШОКО КООП
В ChocoCOOP вярваме, че шоколадът е много повече от сладко изкушение – той е преживяване!
Вдъхновени от природата, градската култура и изкуството да се насладиш на живота, ние създаваме шоколад, който разказва истории. Всяко късче от него е малък шедьовър, роден от ръцете ни, за да съчетава красиви моменти, хора и вкусове.
За нас, шоколадът е общуване – изискано, но същевременно достъпно и деликатно. Неговата мисия е да събере хората заедно – тези, най-близки до сърцето ти и онези, станали част от твоето пътуване към безкрая.
Той е начин да създадеш нови спомени, докато почиташ най-скъпите за теб хора, превръщайки моменти от ежедневието в празник за сетивата.
Нашият бранд е своеобразно празненство на българското кооперативно наследство, опиращо се на над 135 годишен опит в производството на храни. Точно както нашите бащи и деди, ние ценим стабилните отношения, доверието и взаимното уважение.
Ние сме посветили своите усилия да почетем природата, своите партньори, колеги и клиенти с всяко решение, което вземаме. Това, което обичаме най-много е споделяме своята страст с вас. Без значение дали е ръчно изработен шоколад, добре обмислени подаръци или внимателно обслужване на клиентите, ние се стремим се да направим всяко взаиомодействие с нас смислено и запомнящо се.
Наш основен фокус е създаването на единствено по рода си преживяване за всеки – без значение дали посещавате нашата работилница, онлайн магазин или си партнирате с нас като корпоративен клиент.
Поздрави,
Силвия Бошева & екипът на Шоко КООП

Изработка на шоколадови изделия
Производствен процес

Нашият първокачествен занаятчийски шоколад започва с набавянето на най-добрите какаови зърна в света. Като експерти по създаването на ръчно направен шоколад, за нас е изключително важно да подберем най-добрия доставчик на какао.

Когато какаовите зърна пристигат в чували, първо трябва да преминат през строг процес на сортиране, за да се отделят най-добрите зърна, както и растителните остатъци.

Всяка партида се пече по различен начин, за да се подчертаят специфичните черти на всеки сорт какаово зърно.
Печенето е трудоемка технология, и се извършва с малки количества, за да разкрие присъщите вкусове за поръчания сорт.

След изпичане и охлаждане на какаото, външната обвивка на зърната трябва да се отстрани. Това се извършва чрез напукване на зърната, изчистване и смилане.

Държим шоколадът ни да притежава съвършените вкус и гладкост. За целта смиламе какаовите парченца до така начречения „какаов ликьор“, а после постепенно намаляваме размера им до по-малко от 30 микрона. Именно в тази фаза какаовото масло от парченцата се разтопява и бавно създава кадифената текстура, която толкова обичаме.

Процесът на моделиране е подравняване на кристалите, намерени в какаовото масло. Темперирането е това, което кара кристалчета на какаовото масло да се подредят по определен начин, а именно в така наречената V форма.