Нашият първокачествен занаятчийски шоколад започва с набавянето на най-добрите какаови зърна в света. Като експерти по създаването на ръчно направен шоколад, за нас е изключително важно да подберем най-добрия доставчик на какао.
Когато какаовите зърна пристигат в чували, първо трябва да преминат през строг процес на сортиране, за да се отделят най-добрите зърна, както и растителните остатъци.
Всяка партида се пече по различен начин, за да се подчертаят специфичните черти на всеки сорт какаово зърно.
Печенето е трудоемка технология, и се извършва с малки количества, за да разкрие присъщите вкусове за поръчания сорт.
След изпичане и охлаждане на какаото, външната обвивка на зърната трябва да се отстрани. Това се извършва чрез напукване на зърната, изчистване и смилане.
Държим шоколадът ни да притежава съвършените вкус и гладкост. За целта смиламе какаовите парченца до така начречения „какаов ликьор“, а после постепенно намаляваме размера им до по-малко от 30 микрона. Именно в тази фаза какаовото масло от парченцата се разтопява и бавно създава кадифената текстура, която толкова обичаме.
Процесът на моделиране е подравняване на кристалите, намерени в какаовото масло. Темперирането е това, което кара кристалчета на какаовото масло да се подредят по определен начин, а именно в така наречената V форма.
Lorem ipsum dolor sit amet, eam et mazim accusamus, sanctus honestatis mei no, viris ocurreret honestatis usu ex. Ne eam mucius postea sapientem, ei prompta patrioque eos, no sit tibique assentior mnesarchum. Sit no vulputate deseruisse, at ius tempor adipiscing dissentias, nam eu adhuc comprehensam. Eu qui idque singulis. Ea tale euismod mel, ut his modo viderer. Sea at postea…