“НИЕ ЦЕНИМ ВКУСА НА СУЕТАТА.
Изработваме шоколадови изделия и гурме продукти, които доставяме директно до вратата ви.”
ШОКО КООП
Ръчно изработени вълшебства
ШОКО КООП
Изработка на шоколадови изделия
Производствен процес
![Избор на какаови зърна](https://chococoop.bg/wp-content/uploads/2017/05/shutterstock_1156527661-500x500.jpg)
Нашият първокачествен занаятчийски шоколад започва с набавянето на най-добрите какаови зърна в света. Като експерти по създаването на ръчно направен шоколад, за нас е изключително важно да подберем най-добрия доставчик на какао.
![Сортиране на какаови зърна](https://chococoop.bg/wp-content/uploads/2017/05/shutterstock_708201520-500x500.jpg)
Когато какаовите зърна пристигат в чували, първо трябва да преминат през строг процес на сортиране, за да се отделят най-добрите зърна, както и растителните остатъци.
![ПЕЧЕНЕ НА КАКАОВИ ЗЪРНА](https://chococoop.bg/wp-content/uploads/2017/05/shutterstock_1233406183-500x500.jpg)
Всяка партида се пече по различен начин, за да се подчертаят специфичните черти на всеки сорт какаово зърно.
Печенето е трудоемка технология, и се извършва с малки количества, за да разкрие присъщите вкусове за поръчания сорт.
![Начупване, Изчистване и Смилане](https://chococoop.bg/wp-content/uploads/2017/05/shutterstock_1079664818-500x500.jpg)
След изпичане и охлаждане на какаото, външната обвивка на зърната трябва да се отстрани. Това се извършва чрез напукване на зърната, изчистване и смилане.
![Рафиниране и кончиране](https://chococoop.bg/wp-content/uploads/2017/05/shutterstock_209570146-500x500.jpg)
Държим шоколадът ни да притежава съвършените вкус и гладкост. За целта смиламе какаовите парченца до така начречения „какаов ликьор“, а после постепенно намаляваме размера им до по-малко от 30 микрона. Именно в тази фаза какаовото масло от парченцата се разтопява и бавно създава кадифената текстура, която толкова обичаме.
![Темпериране и Формиране](https://chococoop.bg/wp-content/uploads/2017/05/formirane-500x500.jpg)
Процесът на моделиране е подравняване на кристалите, намерени в какаовото масло. Темперирането е това, което кара кристалчета на какаовото масло да се подредят по определен начин, а именно в така наречената V форма.
Нашите продукти
категории
-
ШОКОЛАДОВИ ПРОДУКТИ (134)
-
ШОКОЛАДИ (57)
-
ВИНЕНА СЕЛЕКЦИЯ (38)
-
ШОКОЛАДОВ ЧИПС (11)